Yol Arkadaşım Hikayesi

yol arkadaşımYol Arkadaşım, ÇağanIrmak'ın yazıp yönettiği Ayvalık’ta çekilen dizide Özge Özberk ve Polat Bilgin ve Sinan Tuzcu başrolde...

Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak gibi filmlerinin yanısıra Şaşıfelek Çıkmazı, Çemberimde Gül Oya gibi sevilen dizilere de imza atan Çağan Irmak, Tomris Giritlioğlu’nun şirketi SİS Yapım ile yeni bir dizi projesi hazırlamakta.

Yol Arkadaşım'ın Konusu

Daha önce adı Elim Sende olarak düşünülen ve hatta altta gördüğünüz afişi hazırlanan dizi, Ege’nin bir kasabasında doğan bir çocuk annesi genç bir kadının başından geçenler anlatılıyor.

“Ege’nin şirin bir kasabasında doğmuş, ailesini kaybettikten sonra kendisine çok düşkün olan babaannesi ve yıldızının barışmadığı amcası tarafından büyütülmüştü

Ayla’nın (Özge Özberk) evliliği bir gün eşinin kendisini aldattığını öğrenmesiyle sallantıya girecek ve kızı Eylül’ü de alan Ayla bir süreliğine , yıllar önce ayrıldığı kasabaya gidecektir. Kasabaya dönüş Ayla için, arasının bozuk olduğu “amcası”yla, kendisine yabancı gözüyle bakan” kasaba”yla, ve en önemlisi “kendisi”yle bir çatışma yaratacaktır.


(Dizinin eski afişi)
yol arkadaşım dizinin adı ilk önce elim sende oalrak düşünülmüştü

17 yorum:

brr dedi ki...

Yıllar önce izlediğim ve adını hatırlamadığım bir yeşilçam filminde; genç kız uzun yıllardan sonra annesi babası küçük yaşta öldüğü için baba tarafı tarafından büyütülen taşradaki aile evine geri dönüyordu. Ve bu ev zalim amcasının hakimiyetindeydi. Yol arkadaşım dizisinde Aylayı (Özge Özberk)evin diğer bireylerinin davranışlarına karşı koruyan babaannesi iken benim izlediğim filmde halasıydı. Yeşilçam filminde de aile varlıklıydı ..burda da varlıklı bir aile söz konusu. Dün dizide bir evsiz barksız tipleme vardı, benim izleidğim filmde de yarı deli bir hatun evin himayesi altındaydı...işte o kadın filmin sonunda kızcağızın annesi çıkıyordu. Buralardan hareketle ve dizide izlediğim o eski Türk filminden doneler yakalamış olmam münasebetiyle; yol arkadaşımın ileriki bölümlerinde; dün akşam gördüğümüz evsiz tipin, Ayla'nın küçükken öldüğünü zannettiği annesi olduğunu ve babasının amcası tarafından öldürüldüğünü görebiliriz. Bu bağlamda evdeki Hafize Hanım veya babaannesi gerçekleri bilip saklıyor olacaklar , hangisi artık bilmiyorum. Ben ilk bölümü beğendim, konusu inşallah benim tahmin ettiğim gibi değildir. Takip ettiğim kadarıyla Çağan Irmak yaratıcı bir kişilik olup eski Türk Filmlerimizden tırtıklamalar yapmaz.

Adsız dedi ki...

o kadar sevdimki diziyi 2.bölümü iple çekiyorum umarım kaldırlmazda adam akıllı dizi izlerizzz!!!konusunu süper bulmuslarrr

Adsız dedi ki...

dün akşam izleme fırsatım oldu gerçektan çok güzel bir dizi özgeözberk rolünü çok güzel oynayan bir oyuncu umarım başarılı olurlar ve devamı gelir

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle harika bir dizi, lütfen anneyle babayı ayırmayalım çocugun psikolojisi çok önemli ve suatla aylayı yakıştırmıyorum. bu dizi kesinlikle tutacak arkadaşlarımda bayıldılar.lütfen devamı gelsin hiç bitmasin. herekes bir ayla. hemen hemen her kadının başından aldatılma geçmiştir benimde başıma geldi ama çocugum için ayrılmadım. dört sene çok acı çektim psikolojim bozuldu. neyse çok güzel bir dizi başarılar herkesin eline sağlık.

Adsız dedi ki...

dizinin ilk bölümünü izledim bence oldukça güzel.ama konu çok çabuk ilerledi merak ediyorum sonraki bölümler nasıl ilerleyecek..2.bölümü ben de iple çekiyorum oyuncular,özellikle özge özberk,başarılı...bir de özge özberk'in terk ettiği istanbuldaki ev bence muhteşem bir ev:):):)

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir dizi.İzlerken başta dedim ne kadarda güzel bir aile anne baba ve çocuğu ama her zaman olduğu gibi bu güzelliği bozan yine bir erkek.Gerçek hayat bu gibi örneklerle dolu ve baba affediliyo mecburiyetten dolayı dizide ne olacak çok merak ediyorum 2. bölümü merakla bekliyorum.
Birde söylemeden geçemeyeceğim oyuncuların hepsi birbirinden yetenekli.Çocuk oyuncu bile bir harika.

Adsız dedi ki...

ben polatın yüzüne bakmaktn diziyi izleyemiyom yav :))

onu ekranda görmek bana huzur veriyo... başarılarn dewmını diliyorm düzceli

Adsız dedi ki...

çağan ırmak a teşekkür ediyorum yine bizlere güzel dakikalar yaşatıyor ve ben yine her çağan ırmak dizisinde olduğu gibi bu diziyi izlerken durup düşünüp hayata daha bi güzel bakıyorum bu öğrenmek gibi değişmek gibi güzelleşmek gibi bişey ve sevdiğim sevmediğim tüm insanların bunları izlemesini çok istiyorum çünkü ailemi arkadaşlarımı türk halkını bu ülkeyi çok seviyorum ve bu dizi de türkiyeyi çok seviyor tıpkı onu yazan çağan ırmak gibi...Çağan Irmak işiniz bu olduğu için ve işinizi bu kadar güzel yaptığınız için çoooook mutluyuz :))))

Adsız dedi ki...

YILLAR ONCE CEKILEN VE YAYINLANAN YESILCAM FILMINDEN BARIZ CALINTI UYARLAMA HER NASIL ADLANDIRIRSANIZ, CAGAN IRMAGA YAKISMAYAN BIR PROJE, SADECE MADDIYAT ICIN YAPILDIGINI DUSUNUYORUM.

Adsız dedi ki...

ÇAĞAN IRMAK.ÜSTÜNE YOK KESİNLİKLE.BU ZAMANA KADAR YAZDIĞI VE YÖNETTİĞİ BÜTÜN DİZİLERİ KEYİFLE İZLEDİM.HEM DE BÜYÜK Bİ KEYİFLE.MADDİYAT İÇİN O KADAR ÇOK ŞEY YAPILIYOKİ ARTIK KALDI Kİ BURDA VERİLEN Bİ EMEK VAR.YANİ PARA İÇİN DE YAPIYOLARSA HELAL OLSUN ALDIKLARI PARA.HAKEDİYOLAR BENCE. EMEĞİNİZE SAĞLIK HEPİNİZİN MÜKEMMELSİNİZ...

Adsız dedi ki...

teq kelimeyle ÇAGAN IRMAK bir harika!ona söyliycek söz bulamıyorum.her projesi dizi film herşeyi mükemmel bence.

Adsız dedi ki...

dizi gerçekden çok güzel biz ailecek severek izliyoruz dizinin adı iki yol arkadaşım olmuş elim sende biraz çizgifilm gibi dururduç:))

Adsız dedi ki...

bncede süper bi dizi bnde yorum yapan burcu ya katılıorum ewt orada deli saf die tabir edilen kadın onun annesi birde eylül kayboldugunda onu o ewe getirmişti ve ayla ile dikkat edrsenzi aralarında anlamsız bir bag var birbirlerine uzun uzun derin bir sekild bakıolar bunun anlamı ne szce öle olmasa böle bi kadın olmasdı senaryoda devamlı onların etrafında garip deilmi szicede bn sertaç ve aylanın barışmaları taraftarıyım ne olursa olsun eylül var hemde bu aralar hiç mutlu bi film yok hep ya anne ya baba ölüo yada ayrılıolar onlar beraberken ist. da daha zekliydi bnce barışsınlar bide eylül çk tatlı yha yerim bn onu D:

Adsız dedi ki...

bu dizi daha yenı başladığı halde hemen sezon finaline girdi bence sezon fınalıne girmesı çok saçma oldu biraz oynayıp girse neyse ama hemen sezon fınalıne gırdı nolduğunu anlamadık yanı amma cok güzel bir dizi onu hatırşatımm

Adsız dedi ki...

valla dizi o kadar uzun sürdü ki cogu bölümü sasırarak izledik iyiki sezon finaline girdi yok tüm bölümleri kacıracaktık :D:D:D:):):):)neyse saka bi yana dizinin hemen sezon finaline girmesi çok saçma hiç oynamasa daha iyidi.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir dizi zaten özge özberkin oynadığı bir diziye çirkin demek çok saçma hele hele polat bilginin oynaması zaten ayrı bir güzellik katmış diziye

Adsız dedi ki...

yol arkadaşım dizisi çok güzel bir dizi herkes tarafından izlenen bir dizi nolur hemen bitmesin gerekirse sonsuza kadar sürdürün ne olur